pratite nas na facebook   pogledajte nas na YouTube

Strukturalne staklene ograde

Postupnim nestankom nepotrebnih hodnika i skrivenih stepeništa, dolazi jedna nova dimenzija u dizajnu enterijera i eksterijera gde stepeništa postaju atraktivan detalj koji se stapa s modernističkim uređenjem okoline. Najčešće se kombinuje dobri stari i provereni spoj metala i stakla, odnosno aluminijuma i stakla gde refleksija stakla i visokopoliranog aluminijuma jednostavno zapanjuje svakoga.
Današnje tehnike savijanja stakla i aluminijumskih cevi omogućuju da se izvedu mnoge, u prvi tren, nemoguće vizije dizajnera koje su proizašle iz kompleksnih računarskih programa gde se oblik kosi sa svim načelima zakona fizike. Kao nastavak ove interesante ideje dolaze ograde koje se kompletno sastoje od stakla, čime se dobija utisak da staklo stoji u vazduhu. Celokupan utisak je malo nepoverljiv, ali kompleksni statički proračuni i najnovija tehnologija proizvodnje i ugradnje omogućuje upravo to.

Strukturalne staklene ograde prate trend moderne arhitekture koja teži jednostavnom obliku i formi. U prošlosti su se ograde koristile za potpunu izolaciju od ostatka sveta i svojom masivnošću su štitile od neželjenih posetioca i pogleda. Zbog upotrebe sigurnosnog stakla, strukturalne staklene ograde pružaju istovremeno sigurnost, ali i otvorenost savremenog čoveka prema okolini i svetu.

U kombinaciji sa aluminijumskim profilima ovakve ograde zadovoljavaju sve estetske i arhitektonske standarde. Staklo se danas proizvodi sa raznim motivima i u različitim bojama, tako da se ograda, na prvi pogled, ni ne čini da je staklena.

strukturalne staklene ograde strukturalne staklene ograde

strukturalne staklene ograde strukturalne staklene ograde

strukturalne staklene ograde strukturalne staklene ograde